Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

14 trenuri Eurostar au fost anulate din cauza inundațiilor. Mii de pasageri, blocați în gări

Sunt probleme pentru cei care vor să călătorească cu trenul din Europa în Marea Britanie. Cel puțin 14 trenuri au fost anulate din cauza inundațiilor din sudul Angliei. Astfel, mii de pasageri sunt blocați într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri ale anului.

„Din cauza unei probleme de infrastructură pe calea ferată de mare viteză de lângă Londra, suntem forțați să anulăm unele trenuri spre și dinspre Londra”, anunță compania Eurostar pe site-ul său. Astfel că pasagerii au rămas blocați în sala de așteptare pentru trenul Eurostar din Gare du Nord din Paris.

Chris Dillashaw, pasager venit din San Antonio, Texas: „Întreaga noastră familie este aici. Suntem 12, ba chiar 14, am sărbătorit Crăciunul la Paris și apoi voiam ne îndreptăm spre Londra pentru planurile noastre de Revelion. Da, este dezamăgitor să afli prin e-mail ce s-a întâmplat”.

Compania britanică răspunzătoare de căile ferate din sudul țării a transmis că apele au inundat cele două tuneluri prin care circulă trenul Eurostar și că situația ar mai putea dura. De aceea, un singur tren a putut să circule între Londra și Paris.

Laura Hall, pasageră venită din Tennessee, SUA: „E un pic complicat, dar vreau să spun, ce poți face? Chiar nu poți face nimic. Singura altă opțiune ar fi să conduci două ore și jumătate și să urci pe un feribot sau să zbori, nu știu. Așa că vom aștepta. Nu există nicio informație, așa că a trebuit să întrebăm oamenii și nu păreau să știe prea multe. Așa că da, ne-au spus să continuăm să verificăm aplicația Eurostar pe tot parcursul zilei”.

O parte dintre călătorii blocați în Paris, în Gare du Nord, spun că nu au de ales. Stau tot timpul pe telefon cu agentul lor de turism în încercarea de a găsi un hotel în cea mai aglomerată perioadă din an. De la Londra, meteorologii anunță că ploile puternice ar mai putea ține încă o zi

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE