Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

13 morți în incendiile de vegetație din Chile. Sute de case au fost distruse

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

13 oameni au murit în Chile din cauza unor incendii de vegetație devastatoare. Focul a mistuit 14.000 de hectare și sute de case. Intervenția pompierilor este extrem de dificilă. Flăcările se răspândesc cu repeziciune din cauza vântului puternic și a temperaturilor care depășesc 40 de grade Celsius.

Incendiile de vegetație fac ravagii în orașul Santa Juana, la 500 de kilometric de Santiago. Acolo, 11 oameni au murit, printre care și un pompier aflat în misiune. Iar în sudul țării, un elicopter folosit la stingerea focului s-a prăbușit. Pilotul și mecanicul nu au avut nicio șansă.

Roberto Araya, pompier: „Intervenția noastră a început ieri, la prânz. Condițiile meteo, temperaturile ridicate și vântul fac situația și mai dificilă. Focul a mistuit păduri și a distrus, din păcate, și infrastructură”.

Chile s-a confruntat cu incendii de vegetație și în 2017. Atunci, 1500 de case au fost distruse și aproape 500 000 de hectare de pădure au ars.

Distribuie

Taguri