Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii puternice în Argentina. Focul a distrus zeci de mii de hectare

Publicat de: Euronews

Sunt incendii puternice de vegetație în Argentina, în provincia Santa Fe. Guvernul este în alertă pentru că în cea mai mare parte a țării este secetă prelungită. Acum o lună, un alt incendiu în sudul țării a distrus mai mult de optzeci de mii de hectare.

Pompierii trimiși să stingă incendiile din provincia Santa Fe spun că le este foarte greu pentru că incendiile sunt peste tot, iar situația nu se va schimba până când nu vor începe ploile.

„Sunt incendii peste tot, e groaznic, cu seceta care se întâmplă, totul e uscat, nu plouă. Acest lucru va continua pentru o vreme, până când va ploua, așa va fi”, a explicat Soledad Carrazco, pompier.

Focul a distrus zeci de hectare agricole

Fermierii din zonă spun că este pentru prima oară când se confruntă cu pagube atât de mari. Situația de acum îi va obliga să întârzie recoltarea și semănatul.

„Aici, în marea regiune Santa Fe și Buenos Aires, trecem printr-o secetă istorică. De-a lungul anilor nu am mai trăit așa ceva. Eu am 42 de ani, dar fermierii mai în vârstă decât mine spun că nu au văzut niciodată ceva atât de puternic. Pagubele ne vor face să avem întârzieri imense în însămânțarea culturilor, este o întârziere ieșită din comun și o stare proastă a culturilor”, José Mualion, fermier.

Serviciul Național de Meteorologie din Argentina a raportat două valuri neobișnuite de căldură la sfârșitul anului 2022. La acea vreme, temperaturile maxime au fost de 45 de grade Celsius, făcând zonele forestiere și agricole vulnerabile la incendii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE