Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită în vreme de război, în Ucraina: „Suntem cu toții îndrăgostiți de patria noastră”

Chiar dacă își duc viața sub tirurile rachetelor rusești, și ucrainenii serbează Ziua Îndrăgostiților. Este un prilej pentru cupluri să mai uite de viața aspră pe care o duc, iar mulți consideră că ar trebui să se folosească de Valentine's Day ca să își declare dragostea pentru țară.

Ucrainenii trăiesc zilnic sub spectrul războiului, însă au vrut să marcheze Ziua Îndrăgostiților, așa că mulți locuitori ai capitalei Kiev au vrut să facă un gest cât de mic pentru parteneri.

Pablo Podolian, locuitor al Kievului: „Încercăm să facem față. Da, sărbătorim cu ceva tensiune, dar încercăm să rezistăm. Datorită unei astfel de sărbători mai uităm de război, de aceste lucruri.”

Alții consideră că e momentul potrivit să își exprime dragostea față de țară

Tatiana Karciur, locuitoare a Kievului: „Este Ziua Îndrăgostiților, pentru că suntem cu toții îndrăgostiți de Ucraina noastă, de patria noastră, de soldații Forțelor Armate ale Ucrainei și îi susținem cât putem mai mult. Ziua de azi nu e în mod special romantică, pentru că țara noastră e în război.”

Cum era de așteptat, ziua nu mai este marcată cu același fast ca altădată.

Katerina Kolupaiko, managerul unei cafenele: „Nu mai avem la fel de multe comenzi. Înainte oamenii își puteau permite să cumpere mai multe lucruri, un sortiment mai mare. Acum se cumpără un tort, câteva dulciuri, dar se cumpără. Nota de plată este mai mică decât înainte.”

În prezent, lupte grele se duc în estul țării, la Bahmut, unde trupele ucrainene țin piept bombardamentelor și atacurilor infanteriei ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE