Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zi de doliu național în Republica Moldova, după atacul armat de la Aeroportul din Chișinău

Este zi de doliu național în Republica Moldova în memoria celor doi bărbați care au fost victime ale atacului de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Polițistul de frontieră și angajatul serviciului de pază din aerogara din Chișinău uciși vineri au fost decorați post mortem de președinta Maia Sandu cu Medalia “Meritul Militar”.

Poliția din Capitala Republicii Moldova a anunțat că atacatorul a murit marți. Bărbatul, care fugise din Tadjikistan, unde era acuzat că a participat la răpirea unui vicepreședinte de bancă, fusese rănit grav în urma atacului de pe aetroport.

Atacatorul mai avea la activ o crimă similară

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a spus că la data intrării pe teritoriul Republicii Moldova, bărbatul nu figura în ”niciun sistem informațional de căutare” și nu era membru Wagner sau al vreunei grupări teroriste.

”Este cercetat pentru răpire de persoană. Este un criminal ordinar, care a comis o crimă similară în anul 2013 pe teritoriul Tadjikistan, pentru care a ispășit pedeapsa și a ieșit înainte de termen din pușcărie.

Este fost angajat al poliției din Tadjikistan care a activat 7 ani de zile în structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar a fost concediat exact pentru manierele și acțiunile criminale comise”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE