Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Yuki Tsunoda, lecție de umanitate: pilotul F1 a ajutat la curățarea străzilor inundate într-un orășel italian

Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia Romagna a fost anulat, însă Yuki Tsunoda, pilotul japonez de la Alpha Tauri, și-a câștigat în social media statutul de ”pilotul zilei”, pentru că a rămas în regiune și a ajutat la curățarea străzilor inundate.

Imagini publicate pe rețelele de socializare îl arată pe pilot, care recent a împlinit 23 de ani, ajutând împreună cu alți colegi de la Alpha Tauri la curățarea unor străzi afectate de inundații în Faenza, oraș situat în regiunea Emilia Romagna, din nordul Italiei.

Imaginile au fost publicate și de contul oficial al Formulei 1, iar gestul pilotului a fost apreciat de fani.

Pe Twitter, Yuki Tsunoda a făcut un apel către toate persoanele care pot ajuta locuitorii și orașele afectate de viituri. ”După o noapte oribilă, orașul este puternic afectat: praf, noroi și miros de benzină peste tot. În prezent, oamenii se străduiesc să găsească mâncare și mai ales locuri de cazare,după ce mulți au fost evacuați din propriile case. Vă rugăm, orice puteți face pentru a ajuta este apreciat”, a scris pilotul.

Etapa de la Imola urma să se desfășoare la finalul acestei săptămâni, însă a fost anulată deoarece inundațiile puternice din nordul Italiei au afectat inclusiv zona unde se află circuitul de Formula 1.

Japonezii au impresionat și la Cupa Mondială din Qatar

Japonezii nu sunt străini de astfel de gesturi și au ieșit în evidență inclusiv la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar, anul trecut. Atunci, imagini cu suporterii niponi care fac curățenie pe stadion, la finalul unui meci, s-au viralizat pe rețelele de socializare.

La fel și imagini cu vestiarul Japoniei, la finalul meciului contra Germaniei, unde jucătorii au lăsat un mesaj de mulțumire, scris în arabă, precum și 11 cocori făcuți din origami, simbol al onoarei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE