Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Platforma Weibo, echivalentul Twitter în China, cu peste 570 de milioane de utilizatori activi lunar, i-a anunțat pe aceștia că va începe să le afișeze IP-urile pe pagina de cont dar și de câte ori scriu comentarii.

Adresele IP nu pot fi dezactivate de utilizatori

Conform companiei, noile setări au rolul de a preveni comportamentul nepotrivit din mediul online, precum folosirea de identități false sau dezinformarea. De asemenea, măsura ar viza asigurarea autenticității și a transparenței conținutului diseminat.

Pentru utilizatorii din China, platforma va afișa provincia sau municipalitatea de unde postează. Pentru cei care folosesc Weibo în străinătate, va fi afișată țara adreselor IP ale utilizatorilor.

Deși unii utilizatori și-au declarat public nemulțumirea, alții susțin măsurile, în special în lumina dezinformării legate de pandemie.

Weibo: probleme în spațiul cibernetic din China

Rețeaua de socializare, care a fot amendată în repetate rânduri de autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China, în ultimul an, publică frecvent notificări despre eforturile sale de a combate comportamentul nociv în online. Postează inclusiv numele celor pedepsiți.

Luna trecută, Weibo a anunțat că va începe testarea acestor setări în cazul unor utilizatori, ca răspuns la dezinformarea pe tema războiului din Ucraina, propagată în mediul online.

China controlează cu atenție spațiul cibernetic. În ultimul an, a intensificat eforturile pentru a „curăța” internetul. Site-urile de socializare autohtone, care nu reușesc să cenzureze conținutul necorespunzător, pot fi sancționate financiar. Se poate ajunge chiar la suspendarea temporară a activității, conform legislației în vigoare.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE