Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Weekend cu temperaturi de primăvară în București. Medicii spun că schimbările bruște de temperatură afectează organismul

De la ger trecem la temperaturi de aproape 17 grade, mai ales în București. Dacă în acest weekend vremea va fi frumoasă în mare parte a țării, săptămâna viitoare se răcește din nou.

Diferențele acestea afectează în special copiii, persoanele anemice, în vârstă și bolnavii cronici, spun medicii. Și asta pentru că organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la aceste schimbari climatice, iar virozele și gripa îi prind nepregătiți pe foarte mulți dintre noi.

Vremea în România trece de la temperaturi de sub zero grade, la peste 15 și chiar 17 în unele zone. Temperaturile sunt mult mai mari decât normalul perioadei. Aceste zile călduroase vor alterna, însă, cu unele mai reci, săptămâna viitoare.

Andrei Meda, meteorolog ANM: „În general între 7 și 17 grade cu valori de peste 15 grade în Muntenia, Oltenia și Dobrogea. Luni se mai răcește puțin, nu se mai depășesc 12-13 grade, dac chiar și așa, aceste temperaturi sunt peste media climatologică pentru că apoi urmează două zile cu temperaturi iar în creștere, apoi una, două zile în care scad, așadar cam toată săptămâna o sa fie fluctuații de temperatură.”

Locuitorii din București au profitat de temperaturile ridicate și au ieșit la plimbare în parc.

„Nu prea ne hotaram ce să facem și cum, totul vine spontan, dar mă bucur foarte mult că e vremea asta superbă de asta am și zis să ieșim puțin în parc, dar cu siguranță vom fi pe undeva pe afară. Într-unul din parcuri, la un restaurant noi ne bucurăm că e cald dar nu prea e ok pentru sănătatea noastră”, a precizat un bucureștean.

Lunile februarie și martie sunt cunoscute ca fiind perioade propice gripelor și virozelor. Iar schimbările bruște de temperaturi, de la o zi la la alta sau chiar din aceeași zi, favorizează și mai mult îmbolnăvirile. Cei mai afectați de capriciile vremii sunt în special copiii, persoanele anemice, în vârstă și bolnavii cronici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE