Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea extremelor, în România. Este cod portocaliu de vijelii în mare parte din țară. Ce zone sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis două alerte cod galben și cod portocaliu de vreme severă, cu ploi torențiale, grindină și vijelii.

Codul portocaliu a intrat în vigoare pe 26 iulie, la ora 10:00, și va fi valabil până în data de 27 iulie, ora 2:00. Zonele vizate cuprind mare parte din țară: Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei, dar și vestul Dobrogei.

Vor fi intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp, în special în Transilvania și Moldova, potrivit informațiilor ANM.

Totodată, în același interval de timp mai sus menționat, este valabil și un cod galben de instabilitate atmosferică. În mare parte a țării, conform hărții de mai jos, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului (izolat, pot depăși 80 km/h), vijelii, descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Potrivit ANM, vremea nu se va îndrepta în următoarea perioadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE