Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea extremă face ravagii în Franța. O persoană a murit și alte 15 au fost rănite, în urma furtunilor violente

Un mort, 15 răniți și multe pagube materiale este bilanțul furtunilor care au afectat Franța în acest weekend. Din cauza vremii, peste 15 mii de persoane au rămas fără curent electric, iar zborurile pe aeroportul Paris Orly au fost oprite temporar.

Inundații, grindină de mari dimensiuni, alunecări de teren. Acesta a fost pesiajul creat de furtunile violente care au traversat 65 de regiuni ale Franței, în acest weekend. Vineri seară, în Ille-et-Vilaine, în nord-vestul Franței, pompierii au primit aproape 1000 de apeluri în două ore. În anumite regiuni, rafalele de vânt au depăşit viteza de 100 de kilometri pe oră.

„Pentru prima dată în 20 de ani, 65 de departamente continentale s-au aflat simultan sub un cod portocaliu, cu un episod extrem de puternic de furtuni. Furtunile au împiedicat mulți oameni să folosească electricitatea. 15.000 sunt încă fără curent electric. 15 persoane au fost rănite, două grav. O persoană a murit la Rouen. Au fost 3.500 de intervenții ale unui număr de 2.400 de pompieri, cărora le mulțumesc pentru răspuns”, a declarat Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne.

Ploi abundente au căzut și în Normandia, iar zborurile de pe aeroportul Orly din Paris au fost suspendate temporar sâmbătă. Meteo-France a anulat ieri dimineaţă codul portocaliu de furtună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE