Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Voleibaliștii s-au calificat la Europene. Echipa Națională de volei masculin a câștigat grupa de calificare

Publicat de: Euronews

Naționala de volei masculin a României a obținut calificarea la Campionatul European, după ce a câștigat grupa de calificare din care a făcut parte. Sâmbătă seară, tricolorii au obținut, în Albania, victoria de care aveau nevoie pentru a fi siguri de participarea la turneul final de anul viitor.

În ultimul meci din grupă, jucat la Tirana, tricolorii și-au respectat statutul de favoriți și au câștigat în trei seturi. Punctul câștigător al partidei, reușit de Adrian Aciobăniței, a declanșat o adevărată horă a bucuriei.

Pentru unii dintre componenții Echipei Naționale, va fi a doua prezență la un turneu final de Campionat European, după cel din 2019, ultimul la care am participat. Este și cazul extremei Marian Bala.

Marian Bala, component al Echipei Naționale de volei masculin: „În primul rând, sunt fericit pentru rezultat, pentru că ne-am calificat și s-a văzut munca depusă în ultimele luni. Pot să spun că am creat un lot din ce în ce în ce mai unit, am învățat din greșeli, pentru că nu am început foarte bine campania”.

Adrian Aciobăniței, component al Echipei Naționale de volei masculin: „Tot timpul contează rezultatele de la Națională, mai ales că acum am șansa, a doua oară, să merg la turneul final al Europenelor, am șansa să demonstrez că pot să joc mai bine decât data trecută”.

Două rezultate importante în această vară

După ce a câștigat titlul de campion cu echipa de club, antrenorul Sergiu Stancu a condus Echipa Națională spre două rezultate importante în această vară: câștigarea Silver League, iar acum calificarea la turneul final al Europenelor.

Sergiu Stancu, antrenorul Echipei Naționale de volei masculin: „Tot ce am reușit să facem noi, ca staff, este cu sprijinul Federației și al băieților, ei sunt principalii artizani ai acestei calificări. Orice meci câștigat, orice trofeu, orice calificare nu poate decât să te bucure ca antrenor”.

Căpitan al Echipei Naționale la ultima participare la un Campionat European, Laurențiu Lică a trăit acum emoția calificării de pe margine, din postura de team manager și a anunțat obiectivul setat pentru turneul final.

Laurențiu Lică, team manager: „Vom încerca să ieșim din grupe, ăsta este obiectivul nostru acum, în sânul staff-ului, dar sigur că până atunci mai sunt multe de pus la punct și să vedem cum vom face aceste lucruri”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE