Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin îi decorează la Kremlin pe liderii proruşi ai celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a decorat marţi, la Kremlin, pe liderii proruşi ai celor patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie -, anexate ilegal de Moscova în septembrie.

Liderii proruşi din Lugansk, Leonid Pasecinik, şi din Doneţk, Denis Puşilin, au primit ''Ordinul pentru Merit al Patriei'', gradul I. În schimb, Evgheni Baliţki şi Vladimir Saldo, liderii proruşi ai Zaporojie şi respectiv Herson, au primit acelaşi ordin, dar în gradul III, potrivit transmisiunii în direct a ceremoniei solemne desfăşurate în Sala Sf. Ecaterina a Marelui Palat al Kremlinului.

„Acest premiu nu este doar al meu, ci al tuturor locuitorilor (din autointitulata) Republică Populară Lugansk. (...) Mi-ar plăcea să-mi exprim profunda recunoştinţă faţă de dumneavoastră personal şi faţă de întregul popor rus pentru ajutor, fără de care nu am fi o republică şi nu am putea supravieţui”, i-a transmis Pasecinik lui Putin în timpul ceremoniei.

La rândul său, Puşilin a declarat că Doneţk va trece peste toate obstacolele cu care se confruntă şi o va face cu sprijinul Rusiei.

Rusia a anexat ilegal cele patru regiuni ucrainene, pe care nu le controlează în totalitate, după referendumuri care nu au fost recunoscute de comunitatea internaţională.

Kremlin a anunţat recent că Moscova nu intenţionează să cucerească noi teritorii în Ucraina, dar că „va elibera” cele patru regiuni anexate recent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE