Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin: Armata rusă va găsi „un antidot” pentru sistemul Patriot

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat joi că armata rusă va găsi „un antidot” pentru sistemul de apărare aeriană Patriot pe care Statele Unite îl vor furniza Ucrainei.

„Cât despre Patriot, este un sistem destul de vechi. El nu funcţionează ca al nostru (n. red. sistemul rusesc) S-300. Dar adversarii noştri din principiu spun că este o armă defensivă. Foarte bine, vom ţine cont de asta. Şi un antidot va fi găsit întotdeauna”, a declarat Putin într-o conferinţă de presă la Moscova, potrivit Agerpres.

Rusia vrea încheierea războiului

Vladimir Putin a declarat de asemenea că Rusia doreşte încheierea războiului din Ucraina şi că toate conflictele armate se încheie cu negocieri diplomatice.

„Scopul nostru nu este să învârtim roata conflictului militar, ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război. Ne vom strădui să punem capăt acestui lucru şi cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a spus Putin.

La o zi după vizita preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă, Putin le-a declarat reporterilor: „Eu am spus de multe ori: intensificarea ostilităţilor duce la pierderi nejustificate”.

Rusia a declarat în mod constant că este deschisă negocierilor - provocând un scepticism intens din partea Ucrainei şi a aliatului ei Statele Unite, care suspectează că vrea să câştige timp după o serie de înfrângeri şi retrageri.

Rusia spune că Ucraina este cea care refuză să discute. Kievul afirmă că Rusia trebuie să-şi oprească atacurile şi să renunţe la teritoriul pe care l-a confiscat.

„Toate conflictele armate se termină într-un fel sau altul cu un fel de negocieri pe cale diplomatică. Mai devreme sau mai târziu, toate părţile aflate în stare de conflict se aşază şi fac un acord. Cu cât se ajunge mai devreme la această realizare din partea celor care ni se opun, cu atât mai bine. Nu am renunţat niciodată la aceasta”, a notat Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE