Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin a vizitat un centru de instruire pentru rezerviștii mobilizați, în regiunea Riazan din Rusia

Vladimir Putin a vizitat un centru de instruire pentru rezerviștii mobilizați, în regiunea Riazan din Rusia. Președintele rus a fost însoțit de ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Putin a fost condus printre rezerviști pentru a observa cum se desfășoară antrenamentul militarilor. În plus, președintele Rusiei a făcut o demonstrație pe loc și a tras cu o armă automată, întins la pământ. Este prima vizită de acest fel de când Putin a făcut anunțul mobilizării parțiale, pe 21 septembrie. Sute de mii de civili au fost chemați la luptă pentru a sprijini ofensiva Rusiei în războiul cu Ucraina.

În urmă cu o lună, președintele rus Vladimir Putin a susținut, miercuri, primul discurs de la începerea războiului din Ucraina, ocazie cu care a anunțat semnarea unui decret privind mobilizarea parțială în Rusia

„Subliniez că este o mobilizare parțială. Doar rezerviștii au fost înrolați. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Militarii mobilizați vor primi toate garanțiile prin contract. În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a trecut toate liniile”, a declarat Vladimir Putin.

Ministerul rus de Externe a precizat că vor fi chemați 300.000 de rezerviști, ca urmare a ordinului de mobilizare parțială făcut de Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE