Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin a semnat legea prin care Rusia nu mai respectă deciziile CEDO. Toate compensațiile vor fi plătite în ruble

Vladimir Putin a semnat un proiect de lege prin care Rusia va înceta respectarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a anuntat Kremlinul.

Astfel, Moscova va înceta să respecta hotărârile CEDO adoptate după 15 martie, dată la care țara și-a anunțat ieșirea din Consiliul Europei, spune agenția Xinhua.

Mai mult decât atât, compensațiile evaluate de CEDO vor fi tranzacționate doar în ruble și vor fi transferate numai în conturi din băncile rusești. Proiectul de lege a fost aprobat miercuri de Consiliul Federației sau camera superioară a parlamentului rus.

În urmă cu cinci ani, CEDO a decis ca Rusia să plătească despăgubiri supraviețuitorilor unei luări de ostatici care au suferit în urma intervenției serviciilor de securitate, atunci când au luat cu asalt o școală ocupată de militanți islamiști, în 2004. Intervenția din orașul Beslan s-a încheiat cu un adevărat măcel. Peste 330 de ostatici – dintre care 180 erau copii – și-au pierdut viața.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE