Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viktor Orban a avut un nou discurs dur referitor la migranți: "Nu vrem ghetouri ca în Gaza. Nu trebuie să li se permită migranților intrarea în ţară"

Problema migranților a fost abordată și de premierul Ungariei, Viktor Orban, însă declarațiile sale, mai ales în contextul actual, în care avem două războaie în desfășurare, au fost foarte vehemente.

În cadrul unui interviu la radioul de stat Kossuth, Orban a reluat ideea conform căreia "Ungaria a fost prima țară care a spus că migrația și terorismul merg mână în mână". Din acest motiv, el a declarat că "migranților nu trebuie să li se permită intrarea în ţara noastră" și a vorbit despre înăsprirea legii, printr-un proiect care va fi adoptat înainte de finalul anului.

Viktor Orban a precizat că problemele cu miganții sunt din ce în ce mai frecvente și aceștia ar fi agresivi cu grănicerii.

Viktor Orban înăsprește legea care îi vizează pe migranți

"Situaţia de la frontierele noastre din sud nu se radicalizează de la sine, ci este provocată, modelată şi organizată de persoane pregătite" , a spus Orban, care se teme că, dacă au intrat în țară, migranții "nu mai pot fi scoși niciodată. Iar copiii noştri, nepoţii şi generaţiile viitoare vor trăi într-o lume rea, instabilă, plină de acte teroriste, crime şi mici ghetouri, după modelul din Gaza. Nu vrem zone cum e Gaza în cartierele Budapestei, nici atacuri teroriste sau războaie între bande".

În acest sens, Orban a criticat și politica de migrație a Uniunii Europene. Referitor la elita de la Bruxelles, premierul maghiar a spus că "a fost capturată de o elită globalistă. Ei nu sunt oamenii noștri. De aceea, trebuie să se facă o schimbare".

"Ungaria a avut mintea limpede şi sângele rece, nu a făcut asemenea greşeli şi nu vrea să ajungă într-o situaţie asemănătoare cu cea a ţărilor occidentale. De aceea, Ungaria nu vrea să i se impună o politică ce a dăunat acestor ţări. Aceasta este ţara noastră, aceasta este treaba noastră", a spus Orban, care este convins că, în lipsa înăspririi legii, migranții "ne vor fura ţara".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE