Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unul dintre cele mai dure sporturi de echipă, rugby-ul, devine din ce în ce mai popular în rândul femeilor. O echipă Euronews s-a deplasat la meciul echipei naționale feminine de rugby în 7, pentru a vedea cum se descurcă fetele în această disciplină dificilă.

Considerat un sport eminamente al bărbaților, rugby-ul se dezvoltă, iar fetele noastre joacă acum pentru calificarea la Cupa Mondială din Africa de Sud. La meciul echipei naționale, fetele de la rugby se mobilizează exemplar și fac o atmosferă emoționantă. Dar după partidă, abia reușesc să vorbească. Un asemenea meci îți consumă practic și ultima fărâmă de energie și am ținut să aflăm cât de greu este chiar de la căpitanul României.

În rugby, nu avem doar jucătoare și chiar și femei arbitru. Gabriela Bălan este prima femeie din România care a arbitrat un meci de rugby pentru bărbați.

Dacă Gabriela Bălan are deja experiență, Alexandra Popescu este la începutul carierei. La doar 18 ani ea este și jucătoare de rugby, dar și arbitru. „E un sport dur, dar îmi place, sunt plină de lovituri și julituri”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE