Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liga Națiunilor 2022, Franța-Danemarca | Ce măsuri au luat francezii pentru a nu repeta incidentele de la finala Champions League

Mai mult de 2.000 de polițiști și jandarmi vor fi vineri seară, la Paris, în jurul Stade de France. Ei vor veghea la liniștea din timpul meciului între naționalele Franței și Danemarcei. Autoritățile nu mai vor probleme, așa cum s-a întâmplat sâmbătă seara, la finala Ligii Campionilor.

Aproape 80.000 de suporteri sunt așteptați la partida din UEFA Nations League

Aproape 80.000 de suporteri sunt așteptați la partida din UEFA Nations League. Meciul nu ar trebui să aducă nici un fel de probleme , susține prefectura pariziană, dar, pentru a fi sigure, autoritățile trimit în zona stadionului mii de membri ai forțelor de ordine. Cu gândul la incidentele de sâmbăta trecută, oficialii nu mai vor să își asume riscuri.

Acum câteva zile toată lumea vedea suporteri înghesuiți în gardurile din jurul Stade de France. A fost haos, iar poliția a intervenit cu gaze lacrimogene, așa că multă lume se întreabă acum dacă Franța este cea mai bună alegere pentru competiții sportive de amploare.

Mesajul transmis de președintele Franței, Emmanuel Macron

Nici o problemă, răspunde liniștitor președintele Emmanuel Macron:

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Franța a arătat mereu că știe să atragă competiții majore. Noi am arătat-o ​​din nou cu Euro. Vom trage toate învățăturile din acest meci, dar trebuie să vă amintesc că multe dintre aceste finale au avut uneori, din păcate, evenimente mult mai dramatice. Ne pregătim să găzduim Cupa Mondială la Rugby în 2023 și Jocurile Olimpice în 2024.”

Cât privește pregătirea autorităților, Emmanuel Macron și-a arătat din nou încrederea în ministrul său de Interne. Gérald Darmanin a acuzat că mulți dintre suporterii britanici de la finala Ligii Campionilor ar fi avut bilete false. El vorbea de 30, chiar 40.000 de astfel de cazuri. Federația Franceză de Fotbal și UEFA au confirmat că au fost găsite bilete contrafăcute, dar numai 2.800.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE