Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Momentul când are loc o nouă replică a celui mai puternic cutremur din Maroc

Aproape trei mii de persoane au murit în Maroc în urma cutremurului de săptămâna trecută care a devastat mai multe zone din țară. De curând, echipele de salvare au fost martorele unei noi replici, care s-a produs într-un sat complet distrus aflat în provincia Al Haouz (Al Hauz). Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Replica seismului a fost resimțită într-un sat, în apropiere de epicentrului cutremurului devastator de săptămâna trecută.

Deși a fost depășit cu mult intervalul de 72 de ore, în care experții spun că pot fi salvate cele mai multe victime, echipele de căutare continuă să scotocească printre dărâmături în speranța că vor găsi persoane în viață.

Cutremurul din Maroc din 8 septembrie 2023 a fost cel mai puternic din această țară de până acum. Mulți dintre cei care au scăpat, după ce casele le-au fost distruse, locuiesc acum în tabere improvizate. Alții, în schimb, dorm sub cerul liber și încă așteaptă să primească alimente, corturi și alte bunuri de strictă necesitate. În Marrakesh, unde sute de clădiri au fost distruse, localnicii încearcă să doneze ce pot, pentru familiile sinistrate în munți.

Claudio, voluntar din Italia: „În momentul de față, se observă mai mult forța poporului marocan și mai puțin a instituțiilor, dar și acestea acționează”.

Autoritățile marocane trimit provizii cu elicopterul către comunitățile izolate. Potrivit oficialilor, în curând adăposturile improvizate nu vor mai putea fi folosite odată cu începerea sezonului ploios.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE