Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea bebelușului născut odată cu seismul din Maroc. Fetița își trăiește primele zile la marginea drumului, într-un cort

Un bebeluș s-a născut cu puțin timp înainte de seismul devastator de 6.8 din Maroc. Copilașul, care nu are un nume încă, își trăiește primele zile într-un cort, la pieptul mamei.

Un bebeluș a scăpat cu viață când mii de oameni și-au pierdut-o. Pentru mama lui, ăsta nu poate fi decât un miracol.

În cortul de pe marginea drumului, Khadija își ține fetița în brațe. A născut-o cu doar câteva clipe înainte de cel mai mare și sângeros cutremur din ultimii 100 de ani din Maroc.

Deși ea și fiica ei nu au fost rănite, spitalul din Marrakesh în care se aflau a fost evacuat. După un control rapid, tânăra a fost nevoită să plece la doar trei ore după ce a născut, potrivit BBC

„Nu-l mai avem decât pe Dumnezeu”, spune Khadija.

„Ni s-a cerut să plecăm din spital de teama replicilor”, a adăugat ea.

Împreună cu nou-născutul lor, Khadija și soțul ei au încercat să ia un taxi spre casa lor din Taddart, în Munții Atlas, la aproximativ 65 km de Marrakesh. Dar pe drum au constatat că șoselele erau blocate de alunecări de teren și au ajuns doar până în satul Asni. De atunci, locuiesc cu toții în cort, printre alți sinistrați. Printre alți oameni care și-au pierdut familiile, printre alții care au pierdut totul.

Adăpostiți sub o bucată de prelată șubredă, Khadija spune că nu au primit - până acum - niciun fel de ajutor din partea autorităților.

„Am cerut pături unor oameni din acest sat, ca să avem cu ce să ne acoperim”. 

Și nici nu au unde să se întoarcă acasă. Locuința lor este aproape distrusă.

Nu departe de cortul lor sunt și alte persoane, la fel de mâhnite, care spun că au nevoie urgent de ajutor și nu îl primesc. 

„Nu avem mâncare, nu avem nici pâine, nici legume. Nu avem nimic”, a spus un bărbat din mulțime. 

„Nimeni nu a venit la noi, nu avem nimic. Îl avem doar pe Dumnezeu și pe rege”, a mai adăugat acesta.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: Profimedia

Bilanțul seismului de vineri seara din Maroc a ajuns la peste 2.800 de morți. Și continuă să crească.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE