Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Filmat în timp ce evadează. Mihail Șaran și-a scos brățara electronică și a fugit înainte de a fi plasat în arest preventiv

Fondatorul “Bismobil Kitchen”, acuzat că a păgubit mai mulți clienți din România și Republica Moldova, a evadat. Potrivit procurorilor moldoveni, Mihail Șaran a fugit înainte ca judecătorii să-l plaseze în arest preventiv.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care acesta își scotea brățara de monitorizare de la gleznă.

Mihail Șaran este cercetat pentru escrocherie. Firma lua bani în avans de la clienți, dar nu mai furniza moblierul comandat. Procurorii au identificat mai mult de o sută de clienți păgubiți în Republica Molova. Showroomul este vizat într-o anchetă și în România. Tribunalul din Iași a plasat-o în arest la domiciliu pe administratoarea unor firme care colaborau cu “Bismobil Kitchen”.

Firma ar fi păgubit sute de români, iar prejudiciul a fost estimat la patru mililioane de lei. Fondatorul “Bismobil Kitchen” respinge acuzațiile și susține că a falimentat și, din această cauză, nu a putut onora comenzile.

Și-a aruncat brățara electronică și haina de pe el și a evadat

Potrivit Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta urma să revină în arest preventiv după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Chișinău, transmite Moldpres.

În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, Mihail Șaran s-a deplasat în parcul Dendrariu din Chișinău.

"Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. În prezent, acesta este căutat de Poliția Republicii Moldova pentru a fi reținut”, potrivit comunicatului PCCOCS.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, acesta ar fi folosit mașina avocatului său pentru a evada.

PCCOCS reamintește că demersul procurorilor urma a fi examinat acum câteva zile, însă ședința a fost amânată la demersul părții apărării, motivând necesitatea audierii unor martori. Inițial, Mihail Șaran a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Republica Moldova, cu destinația Moscova.

Procurorii susțin că în dosarul în care este investigat fondatorul "Bismobil Kitchen" sunt 158 de victime cărora le-au fost cauzate prejudicii de milioane de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE