Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploile din ultimul timp produc pagube însemnate. Un drum din județul Iași, de exemplu, s-a surpat și a devenit impracticabil. Cu greu se mai poate circula pe acest drum. Vorbim despre un drum a cărui stare este deteriorată pe câteva sute de metri.

Pământul de sub asfalt a luat-o la vale și atunci s-au format crăpături uriașe, iar la rigolă se poate vedea cum s-a ridicat. Nu se știe încă dacă terenul s-a așezat sau acesta poate să mai alunece și să reprezinte un pericol mai mare. Toate acestea s-au întâmplat în urma unei ploi torențiale de la jumătatea lunii mai.

Asfaltul a început să se crape în timp și s-au format denivelări foarte mari. Primarul comunei Schitu Duca, din județul Iași, nu a răspuns la telefon. Acesta este un drum comunal și a fost făcut un raport referitor la calamitățile produse în urma ploii torențiale. Raportul a fost trimis la București și ar avea nevoie de 200 de mii de lei pentru repararea drumului pe raza întregii comune.

Incidente similare și în alte județe

În luna iunie a acestui an, podul peste râul Siret, care leagă localitățile Luțca și Sagna, reabilitat și folosit încă din toamna anului trecut s-a prăbușit. Un autocamion și o autoutilitară îl traversau exact în acel moment.

De asemenea, un pod care leagă mai multe localități de municipiul Iași are trotuarul prăbușit de mai bine de trei ani. Atunci, autoritățile au anunțat măsuri urgente, dar tot ce s-a făcut a fost montarea unei balustrade. Direcția de Drumuri spune că reabilitarea podului este o prioritate și speră ca în toamnă să înceapă lucrările. Între timp, oamenii spun că se simt în pericol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE