Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | Acoperiș smuls de vânt, în zona Chiajna-Militari, din București

21:05 UPDATE | București a trecut sub avertizare de vreme rea, cod portocaliu. Bilanțul orei: 39 de copaci căzuți, 26 de mașini avariate.

Recomandările autorităților, care au emis și o avertizare de tip RO-ALERT:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Capitala a fost măturată rapid de o furtună serioasă, sâmbătă seară.Rafalele de vânt au distrus aproape în întregime acoperișul unui bloc din zona Chiajna-Militari.

Acesta s-a desprins, bucată cu bucată, și a căzut pe carosabil. Nu au existat victime.

Până la ora 19.30, conform autorităților, erau 29 de copaci căzuți în București și 19 vehicule avariate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a primit apeluri care anunță indundații de străzi și locuințe.

Nicio persoană nu a fost vătămată.

Cod portocaliu în opt județe ale țării

În intervalul 28 mai, ora 12:00 - 30 mai, ora 10:00, va intra în vigoare un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente. Judeţele ce se vor afla sub Codul potocaliu sunt: Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Teleorman, Argeș și Dâmbovița.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE