Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valul de căldură persistă. Disconfortul termic rămâne ridicat luni și marți

Publicat de: Euronews

Valul de căldură va persista, iar luni și marți se va intensifica ușor în Capitală. Meteorologii ne atenționează că disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, temperaturile maxime în București se vor situa în jurul a 34-36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19-21 de grade în timpul nopții.

La nivelul întregii țări, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În sudul țării se vor înregistra 37 de grade

Precipitațiile în această lună vor fi în continuare reduse, iar deficitul de umiditate va persista. Media temeraturilor se va situa în continuare peste medie, iar în sudul țării se vor înregistra chiar 37 de grade, avertizează meteorologii.

Meda Andrei, meteorolog: „Luna august, în general, e o lună secetoasă, iar față de normele de precipitații care sunt foarte reduse în această lună, statistic dacă e să vorbim, să știți că foarte multe ploi nu sunt anunțate nici pentru săptămâna următoare. Este adevărat, săptămâna următoare, în prima jumătate, în vestul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi ploi de vară, în intervale scurte de timp. Chiar e posibil să se acumuleze cantități mai mari de app, dar deficitul de umiditate este atât de mare încât puțin probabil să rezolve ceva. Temperaturile în prima jumătate a săptămânii: o să fie mai cald cu 35-37 prin sud-vestul țării, apoi nu mai depășesc 32-33 de grade, per total, până la sfârșitul lunii. Mici variații de la o zi la alta, dar ca și medie ușor peste norme.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE