Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Uși deschise spre o nouă viață. O familie a cărei locuință a fost distrusă de flăcări a primit o casă nouă

Au văzut cum flăcările distrug totul, iar trei luni mai târziu au pășit într-o casă nouă, mobilată, cu toate utilitățile. Este povestea unei familii cu trei copii din Iași, pentru care totul părea fără soluție. Au primit cheia de la casă, care este a 33 locuință făcută doar din donații prin proiectul Casa Share, de la Iași.

Tragedie transformată într-un vis

Copiii din imagini au pășit în noua casă alături de părinți și bunici. De la pereți cenușii, lucruri făcute scrum, au găsit camere curate, colorate, o bucătărie mobilată și baie. Înainte de incendiu, baia nu era in casă și dormeau mai mulți într-un pat.

O tragedie a fost transformată într-un vis împlinit. Iar lacrimile de acum sunt lacrimi de bucurie.

Beatrice Tamaș, beneficiar Casa Share: „Nu credeam vreodată și vrem să le mulțumim pentru tot efortul depus. A fost greu. Dormeam toți într-o cameră. Nu erau posibilitățile. Nici baia nu era aici. Nici bucătăria nu era bucătărie. Însă acum toate sunt la locul lor și toate sunt cum trebuie. Niciodată. Oricât de mult am fi muncit și oricât de mult muncim nu reușeam. Nu aveam posibilitate.”

Bogdan Tănasă, inițiatorul proiectului Casa Share: „Cel mai mult mă emoționez când văd copiii când intră in casă. Parcă nu le vine să creadă că e a lor. Când văd că mama se dă peste cap, face orice pentru copiii ei, pentru mine asta contează cel mai mult.”

Bunicii copiilor  vor sta acum în aceeași curte, dar într-o anexă.

Vasile Tamaș, socrul lui Beatrice: „Cuvinte nici nu găsesc prea multe. Nici in vis nu am visat așa ceva.”

Casa a fost făcută de la zero cu ajutorul donațiilor

Geta Tamaș, soacra lui Beatrice: „Dacă mai trăiam trei vieți nu aș fi reușit sa fac ce a făcut echipa asta minunată. E o echipă. S-a muncit, poate, de dimineață până seara. Poate nici frații mei, nici surorile mele nu ar fi muncit cât au muncit echipa asta. Nu-i cunosc. Sunt oameni străini de noi și nu am sa am cuvinte niciodată în viață să le mulțumesc pentru ce au făcut pentru copiii mei.”

Lucian Nedvid, colaborator Casa Share: „Bunicul familiei lucrează în cadrul companiei noastre și atunci când am aflat de nenorocirea care s-a abătut asupra lor, ne-am gândit cum să facem. Din păcate, legislația nu ne dă voie sa ajutăm direct. Banii pe care i-am dat noi în cadrul companiei nu au ajuns în totalitate. El a mai susținut, așa cum face întotdeauna.”

Proiectul Casa Share a început în urmă cu aproape zece ani. 33 de case, peste 400 de copii a căror viață s-a schimbat complet.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE