Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NEWS ALERT Musk amână preluarea Twitter. Compania a pierdut deja 9 miliarde de dolari din valoarea de piață

UPDATE: Elon Musk a anunțat, vineri, că amână preluarea companiei. Motivul oficial: miliardarul așteaptă informații despre câte conturi false sunt pe platformă.

Prețul unei acțiuni Twitter a scăzut de la 54,20 de dolari, prețul oferit de Musk, la sub 46 de dolari, ceea ce echivalează cu o scădere de 9 miliarde de dolari a valorii companiei pe piața bursieră.

Această scădere accelerată la bursă a stârnit deja suspiciunea investitorilor, unii dintre ei temându-se că Elon Musk va renunța la afacere, relatează cnbc.com. Sursa citată reamintește că, pe 27 aprilie, miliardarul a oferit 54,20 de dolari pe o acțiune Twitter, care pe 13 mai valora doar 45,08 dolari.

Chiar dacă boardul Twitter a aprobat vânzarea către Musk, vor trece luni bune până la încheierea tranzacției și nu există garanții că acest lucru se va și întâmpla. Dacă se răzgândește, CEO-ul Tesla va trebui să plătească despăgubiri de 1 miliard de dolari către actualii acționari ai Twitter.

Între timp, în companie apar primele schimbări: angajările au fost stopate, în mare parte, iar doi dintre greii Twitter - cel care se ocupa de relațiile cu clienții și cel responsabil cu veniturile - au anunțat că pleacă.

Bani de la mai mulți investitori

La începutul acestei luni, Elon Musk spunea că deţine 7,14 miliarde de dolari pentru a finanţa preluarea Twitter, contra sumei de 44 de miliarde de dolari, menţionând printre investitori pe co-fondatorul Oracle Larry Ellison şi pe omul de afaceri saudit Al-Walid bin Talal.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE