Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ungaria cumpără din Israel unul dintre cele mai moderne sisteme de radar din lume

Publicat de: Euronews

Ungaria va achiziţiona de la Israel unul din cele mai moderne sisteme de radar din lume, a declarat miercuri seara pe postul de ştiri Hir TV ministrul ungar al Apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, transmite MTI.

Sistemul de radar face parte din Iron Dome

Livrarea sistemului de radar, care face parte din sistemul antirachetă israelian Domul, sau Cupola de Fier, precum şi a rachetelor norvegiano-americane aferente va începe în prima parte a lui 2023, a menţionat ministrul Apărării, potrivit Agerpres.

Acesta a amintit că Ungaria a lansat în 2016-2017 un amplu program de modernizare a apărării, ceea ce, a subliniat el, "s-a dovedit a fi o decizie bună în lumina actualului război ruso-ucrainean".

Ungaria cumpără echipamente militare pentru a-şi întări apărarea antiaeriană, cu scopul "de a asigura că aceasta acoperă întregul teritoriu al ţării", a precizat Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Ministrul ungar al apărării a inspectat sistemul Domul de Fier împreună cu preşedinta ungară Katalin Novak în cursul vizitei oficiale efectuate săptămâna trecută în Israel. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE