Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un rănit într-un nou atac masiv asupra Kievului. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite

Cel puţin o persoană a fost rănită în noaptea de luni spre marţi în timpul unui nou "atac masiv" al dronelor ruseşti asupra Kievului, iar alte trei au fost rănite, a anunţat primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, transmite AFP.

Victima, o femeie de 27 de ani, a fost internată în spital, a informat Vitali Kliciko pe Telegram.

Potrivit administraţiei civile şi militare din Kiev, rănile sale sunt "moderate" şi se datorează căderii de resturi în cartierul Holosiivski din sudul capitalei.

Tot conform administraţiei civile şi militare, atacul din noaptea de luni spre marţi a fost efectuat cu drone, iar alte căderi de resturi au provocat incendiul unei case din cartierul Darniţskii din sudul capitalei şi a trei maşini în cartierul central Pecerski.

Potrivit primarului, o clădire cu mai multe etaje a fost avariată şi în districtul Holosiivskii."Atac masiv! Rămâneţi în adăposturi!" a avertizat Vitali Kliciko.

”Mai multe atacuri teroriste rusești într-o singură zi. Shaheds, rachete de croazieră, rachete balistice. Bombe ghidate. Datorită apărării noastre aeriene, tuturor apărătorilor cerului, sute de vieți au fost salvate. Într-o singură zi. Majoritatea dronelor și rachetelor au fost doborâte”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Sirenele de avertizare aeriană au sunat peste noapte la Kiev, dar şi în regiunile Cerkasi (centru), Kirovohrad, Nikolaiev şi Herson (sud). Luni, rachetele ruseşti au vizat în plină zi Kievul, semănând panică pe străzi, după încă o noapte de bombardamente. Mulţi locuitori s-au refugiat în adăposturi subterane, în special în metrou.

Atacurile masive asupra Kievului au fost reluate sâmbătă. Potrivit autorităților ucrainene, în ultimele trei zile rușii au lansat peste o sută de drone kamikaze și zeci de rachete de croazieră și balistice. Majoritatea au fost interceptate de apărarea aeriană, care a fost întărită cu sisteme moderne livrate de țările occidentale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE