Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un profesor din Sibiu face curierat pentru că nu poate trăi doar din salariu. ”L-aș întreba pe Iohannis dacă i-ar plăcea să livreze mâncare”

Dragoș Jigău, un profesor din Sibiu, a mărturisit, în direct la Euronews România, că nu poate supraviețui doar din salariul de 3.500 de lei, motiv pentru care este nevoit ca în timpul liber să livreze mâncare deoarece ”te gândești ce pui a doua zi pe masă celor doi copii”. Chiar dacă locuiește în același oraș din care provine și președintele, dascălul a afirmat că nu l-a întâlnit niciodată pe Klaus Iohannis și dacă ar avea ocazia l-a întreba ”dacă i-ar plăcea să livreze mâncare”:

Dragoș Jigău predă limba franceză și limba engleză la o școală din Sibiu și a recunoscut că nu poate supraviețui doar din salariul de profesor. Din acest motiv, a fost nevoit ca în timpul liber să fie și livrator de mâncare.

”Am un salariu net de 3.500 lei, bani cu care nu poți trăi, mai ales dacă ai o familie în care și soția e tot cadru didactic. Nu rezistăm.

Noi am înființat acum două luni un PFA pe trei domenii de activitate - traduceri, meditații și curierat.

Livrez mâncare în Sibiu. Acum, după aproape 10 ore de muncă, voi pleca mulțumit că am câștigat peste 300 de lei, dar voi pleca foarte amărât și foarte obosit”, a afirmat Dragoș Jigău, în direct la Euronews România.

Profesorul din Sibiu care livrează mâncare: ”Va trebui să găsim soluții pentru a supraviețui”

Dacă ar face numai curierat, profesorul spune că ar putea câștiga 9.000 de lei pe lună, aproape de trei ori mai mult decât salariul de profesor.

”În 30 de zile, vin 9.000 de lei. Aș câștiga mult mai bine din livrat mâncare decât ca profesor.

Nu este o situație mulțumitoare, dar va trebui să găsim soluții pentru a supraviețui. Te gândești ce pui a doua zi pe masă celor doi copii, cum îi îmbrac”, a mai spus dascălul.

De asemenea, Dragoș Jigău a respins ideile vehiculate în spațiul public potrivit cărora profesorii ar avea chiar și patru luni de concediu.

”Când ajungi acasă, trebuie să își faci și tu lecțiile pe a doua zi. Trebuie să faci fișe de lucru, un scenariu didactic. Elevii vor vedea dacă te duci cu o lecție nepregătită. Trebuie să participi la cursuri de formare continuă și necesită mult timp și acest lucru. Nici pe departe nu avem patru luni de vacanță”, a mai explicat el.

Întrebat dacă l-a cunoscut pe Klaus Iohannis având în vedere că a fost profesor de fizică și primar în Sibiu, Jigău a recunoscut că s-ar bucura că schimbe ”câteva propoziții” cu președintele României.

”Nu l-am cunoscut pe președinte. M-aș bucura să îl cunosc și să schimb câteva propoziții cu dumnealui. L-aș întreba dacă i-ar plăcea să livreze mâncare”, a mai spus Dragoș Jigău, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE