Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Un australian și câinele său, recuperați după trei luni petrecute plutind în derivă, prin Pacific

Un marinar australian a plutit în derivă timp de trei luni, împreună cu câinele său, până a fost salvat de un trauler (n. red. navă maritimă de pescuit) de ton.

Timothy Lyndsay Shaddock, în vârstă de 54 de ani, se afla la bordul catamaranului (n. red. ambarcațiune cu pânze) Aloha Toa, în Pacific, la aproximativ 1.200 de mile (1.900 de kilometri) de uscat, când echipajul vasului din flota Grupomar i-a reperat, a precizat compania într-un comunicat, potrivit AP.

VEZI GALERIA
10 imagini

Sursa foto: Captură video AP

Cum au supraviețuit

Shaddock a declarat pentru televiziunea australiană Nine News că el și câinele său au supraviețuit cu pește crud și apă de ploaie după ce o furtună i-a avariat nava și i-a distrus aparatura electronică.

"În rest, sunt foarte bine sănătos", a adăugat Shaddock.

Locuitorul din Sydney și câinele său plecaseră din orașul mexican La Paz cu destinația Polinezia Franceză în luna aprilie, dar călătoria s-a încheiat în câteva săptămâni, a relatat ziarul The Daily Telegraph din Sydney.

Shaddock și câinele său erau într-o stare "precară"

Shaddock și câinele său Bella se aflau într-o stare "precară" când au fost găsiți, fiind lipsiți de provizii și adăpost. Echipajul navei de pescuit le-a acordat îngrijiri medicale, hrană și hidratare.

Grupomar nu a oferit detalii specifice cu privire la ziua în care Shaddock a fost salvat sau când și-a început călătoria.

Ambarcațiunea de ton, condusă de Oscar Meza Oregón, ar fi trebuit să ajungă marți în portul Manzanillo de pe coasta Pacificului cu Shaddock și Bella.

Antonio Suárez Gutiérrez, fondatorul și președintele Grupomar, a declarat că este mândru de echipajul său, lăudându-i pentru umanitatea cu care au salvat viața unei persoane aflate în dificultate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE