Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un alt cutremur de 5,2 s-a produs în Turcia. O persoană a murit, iar alte 69 au fost rănite

Cutremurul care a fost cu magnitudinea inițială de 5,7 în Turcia a fost redus ulterior la o magnitudine de 5,2. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 5 kiloemtri în estul Turciei.

În urma cutremurului de luni, o persoană și-a pierdut viața și alte 69 au fost rănite, au anunțat autoritățile turce, transmite Reuters.

Yunus Sezer, șeful Autorității de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia (AFAD), a declarat într-o conferință de presă că echipele de căutare și salvare au fost trimise la cinci clădiri.

Seismul a avut loc într-o zonă deja afectată de seismele din ultimele săptămâni. Cutremurul s-a produs la ora 12:04, iar epicentrul a fost cartierul Yeșilyurt din Malatya.

Presa locală a relatat că se crede că două persoane ar fi blocate sub dărâmăturile unei clădiri.

Bilanţul deceselor după cutremurele din 6 februarie a ajuns noaptea trecută la 44.128 în Turcia, ceea ce înseamnă că numărul deceselor din Turcia şi Siria este acum de peste 50.000.

S-au prăbuşit sau au suferit daune grave peste 160.000 de clădiri în care se aflau 520.000 de apartamente. Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a declarat că au fost anchetate peste 600 de persoane în legătură cu clădirile prăbuşite. Printre cei arestaţi se numără 79 de persoane responsabile de lucrările de construcţie, 74 de persoane care poartă responsabilitatea legală pentru clădiri, 13 proprietari şi 18 persoane care au făcut modificări la clădiri.

Autoritățile turce încep lucrările de construcție de locuințe

În Turcia, autoritățile anunță că au început lucrările de construcție de locuințe pentru persoanele rămase fără adăpost după recentele cutremure. În două orașe din provincia Gaziantep guvernul intenționează să construiască pentru început aproape nouă sute de locuințe.

Guvernul estimează că aproximativ 173.000 de clădiri, cu mai mult de jumătate de milion de apartamente, fie s-au prăbușit, fie au fost grav avariate. Președintele Erdogan a promis că acestea vor fi reconstruite în cursul acestui an. Specialiștii atrag atenția că graba ar putea duce la alte locuințe care nu respectă standardele în domeniu.

De altfel, opoziția din Turcia consideră guvernul responsabil pentru amploarea dezastrului pentru că a permis folosirea de materiale de proastă calitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE