Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultimele pregătiri pentru petrecerea de Revelion în marile orașe din lume. Mii de oameni, așteptați să se distreze în stradă

Marile orașe se pregătesc pentru seara de Revelion, iar petrecerile în stradă vor fi primele din ultimii ani ce se vor desfășura fără restricțiile anti-Covid.

La Sidney, în Australia, oamenii au început deja să se adune în apropierea portului, unde sunt organizate focurile de artificii. Un curcubeu de culori va ilumina portul Sydney. Nu mai puțin de 2.000 de focuri de artificii vor fi lansate de pe cele patru "pânze" ale Operei din Sydney şi alte 7.000 din câteva puncte de pe Harbour Bridge, mai numeroase ca niciodată, notează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Autoritățile se așteaptă ca peste un milion de oameni, inclusiv turiști străini, să urmărească spectacolul.

Sydney va fi una dintre primele metropole ale lumii care va marca intrarea în 2023. Numărătoarea inversă şi giganticul foc de artificii deasupra emblematicei Opera House sunt de așteptat să atragă audiențe uriașe TV în întreaga lume,.

Înaintea pandemiei COVID-19, peste un milion de oameni participau la festivităţile de la Sydney, în timp ce un miliard de spectatori urmăreau din alte părţi ale lumii.

Primul foc de artificii de Anul Nou la Paris, după pandemia COVID-19

Autoritățile din Paris vor pune în scenă primul foc de artificii de Anul Nou din 2019, având în vedere că ediţiile din 2020 şi 2021 au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19.

La miezul nopții va începe un spectacol de artificii de 10 minute. Peste 500.000 de oameni sunt așteptați să se adune pe celebrul bulevard Champs-Élysées pentru a urmări spectacolul.

Și autoritățile din New York au anunțat că vestitul glob din cristale din Times Square este pregătit pentru a fi coborât în seara dintre ani.

„Cred că este fascinant faptul că, dacă te afli în New York, vei vedea focuri de artificii la Londra, Sydney, Hong Kong, la Moscova. Doar aici, în New York City, vei vedea această bilă de cristal Waterford din Times Square și toți acei oameni care se sărută și sărbătoresc, plini de dragoste anul 2023. Este o imagine frumoasă a orașului New York. Ne-am întors!”, a declarat Jeffrey Straus, responsabil cu momentul numărătorii inverse de la cumpăna dintre ani, potrivit AP.

Sfera este formată din aproape 2.700 de plăci din cristal, care vor fi iluminate în mai multe combinații de culori. La eveniment sunt așteptați mii de spectatori.

Concerte de Revelion în piața Times Square din New York

Organizatorii petrecerii de Revelion din Times Square spun că Ava Max, Chelsea Cutler, Jax, JVKE, Duran Duran, New Addition, J-Hope Cheska, Osmani Garcia vor susține concerte la cumpăna dintre ani.

Anul acesta nu mai există restricții împotriva COVID-19. Chiar dacă s-ar putea să plouă, autoritățile din New York speră ca oamenii să vină cu miile la petrecerea din stradă organizată de Anul Nou.

Țările care au anulat petrecerea de Revelion

În alte țări ale lumii, atmosfera nu se anunță a fi una de sărbătoare. Mazaedia a anunlat numărătoarea inversă de Anul Nou şi focurile de artificii din piaţa Dataran Merdeka din Kuala Lumpur, în urma inundațiilor care au afectat zeci de mii de oameni și o alunecare de teren care a ucis 31 de persoane luna aceasta.

De asemenea, la celebrele Turnuri Petronas nu vor fi organizate spectacole şi focuri de artificii.

Explozia cazurilor de COVID-19 din China a distrus sărbătoarea

În China, numeroase persoane au scris în mediul online că înmulțirea numărului cazurilor de coronavirus după ce Guvernul de la Beijing a renunțat la politica „zero COVID” a distrus șansele unei atmosfere de sărbătoare, notează sursa citată.

Fără forcuri de artificii în zeci de orașe din Croația

În Croaţia, zeci de oraşe, inclusiv capitala Zagreb, au anulat focurile de artificii de Anul Nou, după ce iubitorii de animale au avertizat cu privire la efectele dăunătoare ale zgomotului şi gazelor toxice asupra animalelor şi oamenilor, făcând apel la sărbători mai atente cu mediul înconjurător.

Oraşul Rovinj de la Marea Adriatică va înlocui focurile de artificii cu spectacole de lasere, iar capitala Zagreb, cu festivităţi cu confetti, efecte vizuale şi muzică. De asemenea, oraşul-port Rijeka va redirecţiona fondurile alocate focurilor de artificii către asociaţii de îngrijire a animalelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE