Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE vrea un tribunal special pentru a investiga crimele de război din Ucraina. Ursula von der Leyen: „Rusia trebuie să plătească”

Uniunea Europeană va încerca să înființeze o instanță specializată care să investigheze crimele de război comise în Ucraina, a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ucraina a cerut de mai multe ori să fie creată o astfel de instituție.

„Rusia trebuie să răspundă pentru crimele oribile pe care le-a comis. Iată de ce, pe lângă faptul că vom continua să susținem Curtea Penală Internațională, propunem să fie înființată o instanță specializată, susținută de Organizația Națiunilor Unite, care să investigheze crimele de agresiune comise de Rusia.

Rusia trebuie să plătească și despăgubiri pentru distrugerile pe care le-a provocat. Pagubele pe care le-a avut până acum Ucraina sunt estimate la 600 de miliarde de euro”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit The Guardian, Rusia a negat că a vizat civili în atacurile sale și a precizat că nu a comis crime de război, în pofida dovezilor privind masacrul de la Bucea. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că peste 400 de crime de război au fost comise în Herson, cât timp orașul a fost ocupat de forțele ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE