„UE vrea o Românie prosperă, nu un președinte pro-rus”. Nicu Ștefănuță avertizează asupra riscurilor unui viraj extremist

Parlamentul European urmărește cu îngrijorare rezultatul alegerilor din România, avertizează europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

El atrage atenția că alegerea unui președinte anti-european și pro-rus ar putea pune în pericol accesul la fonduri europene, dar și respectarea statului de drept.

Totodată, le cere părinților să vorbească cu copiii lor despre viitorul României și îndeamnă la dialog cu diaspora, nu la marginalizarea ei.

Nicu Ștefănuță: Parlamentul European este îngrijorat de rezultatul din România

Parlamentul European este îngrijorat de rezultatul din România pentru că Uniunea Europeană ține la România, vrea ca România să fie parte din UE, chiar vrea ca fondurile europene să fie cheltuite.

Ele au fost blocate în ultima vreme, n-am mai văzut spitale, drumuri, șosele construite, deci acesta e mesajul de la UE că vrem deschidere și prosperitate în România și pe de altă parte, dacă țara va alege un președinte care este anti-european, pro-rus, este evident că s-ar putea să fie probleme în mandatul său pentru că el va vrea să restricționeze statul de drept pentru că așa sunt toți extremiștii în Europa și atunci există această condiționare pentru fonduri europene în UE.

UE îți dă niște bani dar se așteaptă să respecți și niște reguli. Ne trebuie un președinte care e pro-european, care cunoaște aceste reguli, care vrea ca fondurile europene să intre în România, de asta e nevoie.

Am două mesaje: tinerii vor participa la vot, deja am văzut sute de mii de oameni care au pus buletinul cu cele patru ștampile. Și-au inaugurat cariera politică când au votat la europarlamentare și de atunci votează regulat. Tinerii participă mai mult. Ceea ce îmi doresc eu este ca părinții să vorbească cu copiii lui, să nu stea fiecare pe Tik-tokul lui și nu vede lumea prin ochii propriului copil. Eu mi-aș dori ca tată să știu și să gândesc în interesul copilului meu și pentru viitorul său.

Vorbesc foarte des cu oamenii din diaspora. Este o probă a unui vot antisistem a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 35 de ani și cred că oamenii aceia nu trebuie insultați ci trebuie discutat cu ei”, a declarat Nicu Ștefănuță, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE