Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii spun că au scufundat încă o navă de război rusească în Marea Neagră, în valoare de 65 de milioane de dolari

Armata ucraineană susține că a distrus încă o navă de război a flotei ruse din Marea Neagră, în apropiere de peninsula Crimeea. Este vorba de nava de patrulare Serghei Kotov, care a fost lovită cu ajutorul dronelor în timpul nopții și a suferit "daune critice la pupa, tribord și babord".

Informația a fost confirmată și de Ministerul ucrainean al Apărării, dar și de Serviciul de Informații Militare, care a și postat pe rețelele de socializare imagini cu momentul atacului și a precizat că misiunea a fost efectuată de unitatea specială din Grupul 13, în apropierea strâmtorii Kerci.

Ucrainenii au mai distrus o navă rusească de război

Nava Serghei Kotov valorează 65 de milioane de dolari, conform Al Jazeera și era încărcată cu explozibili și rachete de croazieră.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații Militare, Andriy Yusov, a declarat că lovitura a ucis câțiva membri ai echipajului și a rănit alții, dar este posibil că unele persoane să fi reușit să se evacueze. În total, pe navă erau în jur de 60 de persoane.

Cu referire la atac, șeful de cabinet al președintelui ucrainean, Andriy Yermak, a declarat, pe Telegram, că flota rusă de la Marea Neagră - cu sediul în portul Sevastopol - este "un simbol al ocupației" și a spus că "nu poate să mai fie în Crimeea ucraineană".

Până în prezent, Rusia nu a răspuns.

Această navă este una dintre lungul șir de ambarcațiuni ruse de luptă pe care ucrainenii le-au scufundat. Luna trecută, armata ucraineană a spus că a mai eliminat două nave. Pe 1 februarie, Ucraina a scufundat și corveta Ivanovets, înarmată cu rachet, iar pe 14 februarie, a distrus nava Caesar Kunikov.

Ucrainenii susțin că în jur de 20% din atacurile rusești vin de pe flota din Marea Neagră. În urmă cu un an, rușii au primit cea mai grea lovitură în ceea ce privește flota lor de la Marea Neagră, când au pierdut crucișătorul cu rachete dirijate Moskva.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE