Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii au urmărit Eurovisionul de acasă. În aproape toată țara au sunat sirenele și s-au auzit explozii în mai multe localități

Ucrainenii au urmărit finala Eurovision în timp ce în toată țara sunau sirenele. În Kiev, din cauza războiului, nimeni nu mai poate ieși pe străzi în timpul nopții. Astfel, oamenii au urmărit show-ul de acasă. În același timp, rușii au bombardat mai multe localități, printre care și orașul din care provine trupa care a reprezentat Ucraina la concursul din Liverpool.

În seara zilei de sâmbătă, câțiva artiști s-au adunat într-un restaurant din Kiev pentru a sărbători Eurovisionul.

Oleksii Bodnarenko, organizatorul Eurovision pre-party: „Este un fel de Eurovision pre-party. E dificil să urmărești concertul de acasă, dar și să mergi într-un local e imposibil din cauza stării de război, pentru că trebuie să stai acasă”.

Când a început spectacolul, Oleksii și prietenii lui au fost nevoiți să plece acasă. În Kiev, este interzis să mai ieșit pe străzi după ora 22:00.

Armata rusă a lansat atacuri asupra mai multor localități din Ucraina. Pe parcursul întregii nopți a fost bombardatul și orașul de unde provine trupa care a reprezentat Ucraina la Eurovision. Un depozit și mai multe case au fost distruse. Doi pompieri care au intervenit pentru a stinge un incendiu au fost răniți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE