Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina nu renunță la Bahmut. Vremea rea împiedică, însă, folosirea vehiculelor blindate

Luptele din orașul ucrainean Bahmut au crescut în intensitate, dar niciuna dintre părți nu face progrese semnificative. Orașul este de câteva luni sub asediul soldaților Moscovei și este considerat un punct strategic pe frontul din estul țării.

Forțele Moscovei, adică militari obișnuiți, dar și mercenari din gruparea Wagner, încearcă de jumătate de an să spargă apărarea ucraineană. Situația a devenit și mai complicată, odată cu încălzirea vremii, pentru că a apărut noroiul, care îi ține pe toți pe loc.

Mihail, parașutist ucrainean, brigada 80 de asalt aerian: Este dificil să aperi ”fortăreața” Bahmut. Pentru că o mulțime de forțe inamice sunt concentrate aici. Și, de asemenea, vremea nu ne permite să folosim vehicule. E prea mult noroi.

La vest de Bahmut, bombardamentele și atacurile cu rachete din partea Rusiei au lovit orașul Kostiantinivka, aflat sub control ucrainean. Mai multe case au fost distruse și mai mulți locuitori, toți civili, au fost răniți.

Mihail, parașutist ucrainean, brigada 80 de asalt aerian: (citându-l pe președintele SUA Thomas Jefferson) Libertatea este un copac. Și trebuie să fie împrospătat din când în când cu sângele patrioților și tiranilor. Asta facem acum. Din păcate, mor foarte mulți. Dar tiranii mor și ei, au mai mult de pierdut.

Cât privește situația din zona orașului Bahmut, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunțat că, împreună cu liderii militari, sunt studiate posibilitățile de consolidare a apărării. Perspectiva unei retrageri este exclusă în continuare de șeful statului ucrainean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE