Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina cere sancțiuni după atacul cu drone. Kievul solicită UE să sancționeze Iranul care ar livra Rusiei drone kamikaze

Ucraina solicită Uniunii Europene să aplice sancțiuni Iranului, care ar livra drone kamikaze în Rusia. Ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a declarat că aceste drone sunt folosite de ruși pentru a ataca civilii. Între timp, Ucraina și Rusia au reușit să facă un nou schimb de prizonieri. 

Peste 100 de femei ucrainene au revenit în țară în urma unui schimb de prizonieri de război cu Rusia. Cea mai în vârstă dintre ele are 62 de ani, iar cea mai tânără  21 de ani. Din grup fac parte și 37 de femei care au fost evacuate anterior de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol. În același timp, 110 prizonieri ruși au fost predați Rusiei. În timpul schimbului, pentru prima dată, comisarul rus pentru drepturile omului s-a întâlnit cu omologul său ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că printre militarii ucraineni eliberați erau și persoane capturate înainte de începutul invaziei ruse din februarie.

„Nu uităm de niciunul dintre oamenii noștri. Trebuie să-i reîntoarcem. Și îi vom întoarce”, a spus Zelenski în discursul său de noapte.

Între timp, salvatorii ucraineni, au continuat lucrările, inclusiv de evacuare a oamenilor din clădirile avariate în urma bombardamentelor de luni cu drone kamikaze asupra Kievului.

În timp ce Ucraina acuză Rusia de atacuri asupra civililor, armata rusă spune că își folosește dronele doar împotriva unor ținte legitime, cum ar fi infrastructura electrică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE