Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina ar putea recruta până la 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata

Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce Rada Supremă (Parlamentul) a aprobat joi o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează, informează EFE.

Maliuska a făcut această estimare într-un interviu acordat serviciului BBC în limba ucraineană, în care a explicat că recrutarea deţinuţilor va reduce şi excesul populaţiei carcerale din Ucraina.

"Fac campanie pentru mobilizarea condamnaţilor şi pentru a nu încălca standardele privind numărul de persoane pe metru pătrat" în penitenciare, a spus ministrul ucrainean, care a justificat ''oportunitatea'' ca deţinuţii să meargă în armată prin aceea că reprezintă o formă de reabilitare, mai ales pentru cei care au comis delicte atunci când erau foarte tineri.

Noua lege ucraineană permite deţinuţilor să se alăture armatei, cu excepţia celor condamnaţi pentru viol, omor multiplu sau infracţiuni de corupţie politică şi împotriva securităţii naţionale.

Ucraina încearcă să mărească numărul de soldaţi pe front pentru a reduce decalajul faţă de Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE