Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turul Franței, experimentat în România. Au participat peste 1.300 de cicliști

Atmosfera din Turul Franței a ajuns și în România. Bucureștiul a intrat în circuitul Tour de France. Au participat peste 1.300 de cicliști, care au vrut sa trăiască o experiență similară celei din cea mai importantă cursă a ciclismului din Hexagon. Câștigătorii celui mai greu traseu al competiției, cel de 85 de kilometri, s-au calificat la cursa de anul viitor din Franța.

România este țara cu numărul 20 care se alătură la L’Etape by Tour de France.

La cel mai ușor traseu, cel de 14 kilometri, au putut participa și copii peste 10 ani.

Atât cicliști cu experiență, dar și amatori și pasionați s-au încumetat la traseele cele mai grele, cel de 42,5 kilometri și de 85 de kilometri. Traseul i-a condus pe participanți prin locuri emblematice ale Capitalei, precum Arcul de Triumf, Ateneul Român și Palatul CEC.

„Vin din Ucraina. Mi-am făcut mulți prieteni aici, pentru că în București, comunitatea de cicliști e foarte faină și prietenoasă”, a spus unul dintre participanți.

La eveniment au fost prezenți Eduard Novak, ministrul sportului, campion paralimpic la ciclism, și Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București.

„Orașele durabile sunt diferite. Sunt cu bicicleta. Eu circul la București cu bicicleta mea. Am bicicletă fabricată în România, Pegas”, a spus Laurence Auer.

Organizatorii își propun ca la viitoarele ediții să ducă turul Franței și în alte părți din România.

„Este un fenomen în creștere în România. Nu este la nivelul la care ne-am dori, dar cu siguranță în următorii ani va exploda. Cu siguranță acest lucru se va întâmpla dacă atât conducătorii auto se vor învăța să folosească mai mult bicicleta, cât și autoritățile să investească mai mult în piste de bicicletă”, a spus unul dintre organizatorii evenimentului.

La finalul traseului, cicliștii au fost întâmpinați de voluntari care le puneau medalii la gât. Cei mai mulți dintre ei spun că nu premiile de la final i-au motivat.

„Trebuie să ne forțăm limitele, să le depășim și ne folosim de orice prilej, iar ăsta a fost un prilej minunat”, a spus un participant la tur.

Primii clasați atât la masculin, cât și la feminin din cursa de 85 de kilometri s-au calificat pentru participarea în prima etapă a competiției care reconstituie atmosfera Turului Franței de anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE