Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei noi medalii într-o singură zi pentru sportivii români, la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Sportivii români impresionează la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care are loc în Slovenia, la Maribor, iar judo este unul dintre sporturile la care aceștia excelează.

Alte trei medalii pentru România într-o singiură zi, la FOTE

David Laurențiu Gliga a luat medalia de aur la judo, la categoria 73 kg, după ce l-a învins în finală pe Suleyman Shukurov (Azerbaidjan). David trecuse în preliminarii de Bogdan Velickovic (Serbia), apoi în sferturi de Taras Nielziev (Ucraina), iar în semifinală l-a învins pe Irakli Kavtavtarashvili (Georgia), după cum precizează Agenția Națională pentru Sport.

La FOTE, prima medalie la judo, pentru România, a fost adusă miercuri de Tudor Moşoi, la categoria 60 kg și a fost tot de aur.

Și atletismul românesc a strălucit la FOTE, acolo unde Ștefania Uță și Cristian Popescu au luat și ei medalii.

Ștefania Uță a obținut argintul în proba de 400 de metri garduri, la o mică distanță de aur. Pe de altă parte, cu acest rezultat, sportiva legitimată la CS Vâlcea-1924 a bătut recordul național la U18, cu timpul de 56,31. Recordul anterior, de 56,43, i-a aparținut celei mai mari sprintere din istoria României, Ionela Târlea, și a fost realizat la 1 august 1993, la San Sebastian.

La săritura în lungime, Cristian Popescu, de la CSA Steaua București, s-a clasat al treilea, cu 7,27 metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE