Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei ani de la primul caz de COVID-19 confirmat în România

Se împlinesc 3 ani de la primul caz de Covid-19 confirmat în România. Pe 26 februarie, în 2020, Ministerul Sănătății anunța că un bărbat de 25 de ani, din Gorj, a fost depistat cu virusul din China, care avea să ne schimbe viețile.

Boala a debutat în România cu un număr mic de cazuri raportate zilnic. În mai puțin de o lună virusul a făcut prima victimă, iar îmbolnăvirile s-au înmulțit rapid de la câteva sute la peste 100.000.

Pe 16 martie președintele Klaus Iohannis a decretat prima stare de urgență din cauza Covid-19, pe durata a 30 de zile. De atunci românii au fost nevoiți să trăiască sub restricții, iar perioadele de izolare sau carantină erau prelungite de la o lună la alta. Starea de urgență s-a transfomat în stare de alertă, însă multe reguli au rămas obligatorii până în vara anului 2021, când circulația a revenit la normal, iar masca nu a mai fost obligatorie.

După o altă perioadă de relaxare, restricțiile au revenit până pe 8 martie 2022. Erau înregistrate atunci peste 5.000 de cazuri noi pe zi. În prezent, același număr de cazuri abia apar într-o lună de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE