Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic îngreunat pe DN1, după ce o porțiune de șosea s-a surpat. CNAIR: Este posibilă închiderea circulației pe ambele benzi

Publicat de: Euronews

Trafic îngreunat pe DN1 după ce o bandă de circulație a fost închisă. Restricția a fost stabilită de CNAIR după ce o porțiune din șosea s-a surpat.

Alunecarea de teren a avut loc la ieșire din localitatea Breaza, pe sensul de mers către Ploiești, în județul Prahova.

Traficul va fi dat peste cap

Conform oficialilor de la Drumuri, terasamentul a luat-o la vale pe o lungime de aproximativ 60 de metri și de aceea au luat decizia ca prima bandă să fie închisă și să fie demarate lucrări de reabilitare în zonă.

Lucrări care vor da peste cap traficul pe DN1, drum și așa aglomerat mai ales în aceste zile când turiștii se îndreaptă spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Purtătorul de cuvânt al CNAIR a spus la Euronews că dacă alunecarea de teren se va extinde este posibilă închiderea circulației pe ambele benzi de pe DN1.

Ambele benzi ar putea fi închise

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: „În zona kilometrului 98-99 între Breaza și Sinaia a avut loc o cădere de taluz, o surpare de taluz. Banda întâi nu este afectată în acest moment, dar am închis-o preventiv pentru că nu se știe cât va evolua această alunecare, această surpare. Mâine intervenim într-o primă fază pentru stabilizarea acestei lucrări. Se va face o expertiză să vedem ce tip de intervenție va trebui să facem acolo. În funcție de asta stabilim și un termen pentru lucrările din zonă. În acest moment nu garantăm că această primă bandă nu va avea o problemă de surpare, circulația pe banda doi este sigură. (…) „Dacă surparea continuă si nu au randament interventiile noastre este foarte posibil să ajungem la închiderea benzii. Până nu avem expertiza nu putem avansa o prognoză.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE