Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Theodor Andrei concurează în a doua semifinală Eurovision 2023

Publicat de: Euronews

Reprezentantul României la Eurovision 2023 așteaptă cu emoții a doua semifinală. Theodor Andrei va afla joi, 11 mai, dacă intră în ultima etapă a competiției. 10 finaliști au fost anunțati până acum. Printre ei este și Pasha Parfeni, artistul din partea Moldovei. 

Theodor are 19 ani. Potrivit descrierii de pe pagina oficială a competiției, tânărul este solist, compozitor, textier și actor. A compus peste 100 de melodii și a primit peste 200 de premii la festivaluri de muzică. 

”Bună, tuturor. Sunt Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023. Vreau să vă mulțumesc pentru sprijin, înseamnă enorm pentru mine, un vis împlinit. Nu uitați să votați pentru tinerețe, pentru rebeliune, dragoste pură și acest fenomen rock and roll la Eurovision”, a spus acesta pe pagina sa de Facebook. 

Theodor Andrei așteaptă rezultatul semifinalei de joi. Prima semifinală s-a încheiat cu o surpriză pentru Republica Moldova. Reprezentantul țării se află printre cei 10 care s-au calificat pentru cea mai importantă zi a competiției: finala de pe 13 mai.  

Conform estimărilor, Suedia este și favorită pentru obținerea trofeului de anul aceasta. Dacă va ieși pe primul loc, interpreta Loreen va bifa două victorii, după cea din 2012, cu piesa Euphoria. În total, Suedia are 6 premii la acest concurs, la egalitate cu Irlanda. Anul trecut Ucraina a obținut cele mai multe voturi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE