Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Teste de rezistență la pasajul ”Europa Unită”. Daniel Băluță: Sperăm ca până pe 1 decembrie să fie funcțional

Un nou pasaj urmează să intre în circulație. Este vorba despre pasajul Europa Unită din sectorul 4 al Capitalei.

Constructorii au făcut testele de rezistență pentru a se asigura că lucrarea este efectuată la parametrii proiectați.

Primarul Sectorului 4 susține că Pasajul "Europa Unită" ar putea fi deschis circulaţiei spre sfârşitul acestei luni.

Băluță: Sperăm că până pe 1 decembrie acest pasaj să fie funcțional

"Astăzi efectuăm testele dinamice, zilele trecute am efectuat testele statice, sunt nişte faze obligatorii recepţiei acestei construcţii, pentru că, vă garantez, nu vom da drumul acestei investiţii fără să efectuăm toţi paşii legali şi mai ales fără să avem recepţie.

Momentul estimat al deschiderii pasajului este undeva la sfârşitul acestei luni. Sperăm ca până la data de 1 decembrie acest pasaj să poată să fie funcţional. (...) Aceasta este doar o piesă din puzzle-ul pe care inelul median îl are, am început deja activităţile pentru al doilea pasaj, cel de peste şoseaua Berceni, unde am finalizat exproprierile şi am început organizarea, în vederea devierii utilităţilor", a explicat Daniel Băluţă, duminică, într-o declaraţie de presă la Pasajul "Europa Unită".

Acesta a adăugat că un pasaj subteran va fi situat sub şoseaua Olteniţei, care va face legătura cu pasajul Nicolae Grigorescu şi cu Calea Vitan.

"Continuăm cu extinderea magistralei M2 de metrou, sperăm că în prima jumătate a anului 2024 să putem să ridicăm în SICAP procedura de licitaţie pentru acest obiectiv şi nu în ultimul rând, magistrala M4 de metrou suntem în linie dreaptă cu documentaţia pentru a o ridica în SICAP", a spus Daniel Băluţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE