Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tendințele care vor marca industria IT, la prima ediție a ANIS International Summit 2024, pe 8 mai 2024

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii anunță organizarea, în data de 8 mai 2024, a primei ediții ANIS International Summit / „Shaping the Future of the IT Industry”, eveniment care va reuni reprezentanții celor mai importante instituții locale, regionale și europene, dar și ai companiilor IT globale și locale și va oferi o platformă de dezbateri în contextul actual al industriei tehnologice, atât în zona de reglementări, cât și a tendințelor tehnologice.

La eveniment sunt așteptați să participe peste 300 de participanți la cel mai înalt nivel, de la CEO de companii globale, până la antreprenori români de succes, reprezentanți ai organizațiilor internaționale precum CEE Digital Coalition, Business Europe, Digital Europe, ai celor naționale, dar și ai autorităților din România.

Această primă ediție va reuni peste 30 de speakeri - experți din sectorul public și privat, atât de la nivel internațional, cât și național - pentru a dezbate evoluțiile tehnologice și impactul lor asupra educației, muncii și societății.

În afara oportunităților de networking pe care participanții le vor avea în cadrul ANIS International Summit, în dezbateri vom explora teme de actualitate precum:

AI – Strategii și reglementări la nivel european și transatlantic.

  • Dezvoltarea inteligenței artificiale generative va transforma multe industrii și va avea un impact major asupra educației, muncii și rutinei zilnice. În timp ce progresele tehnologice promit adesea schimbări la nivel de societate, adoptarea recentă a reglementărilor europene referitoare la AI (AI Act) provoacă încă discuții aprinse. Vom analiza cu această ocazie cum valorificăm beneficiile AI, atenuând în același timp riscurile asociate.

Innovation – Cum încurajăm și finanțăm inovația?

  • Inovația reprezintă piatra de temelie a progresului economic, influențând bunăstarea consumatorilor, ocuparea forței de muncă, sustenabilitatea și prosperitatea generală a societății. De asemenea, inovația este esențială pentru menținerea competitivității României și a UE pe piețele globale. Cu ocazia ANIS International Summit vom discuta ce este de făcut pentru încurajarea și finanțarea inovației în Romȃnia, dar și în Uniunea Europeană.

Cybersecurity – Cum să păstrăm securitatea informatică în actualul context digital.

  • Pe măsură ce tehnologia avansează și este parte integrantă din tot mai multe domenii de activitate, peisajul securității cibernetice devine mai complex. În acest panel care beneficiază de susținerea Bitdefender, vom analiza subiecte precum reziliența cibernetică, consolidarea capacităților de apărare, abilitățile cibernetice ale cetățenilor și companiilor din toate sectoarele economice și rolul critic al colaborării public-private și între țări. Vom explora strategii pentru consolidarea capacității de asigurare a securității cibernetice într-o lume digitală în continuă evoluție.

 Education & Work Panel – Educăm pentru mâine.

  • Peisajul resurselor umane, aflat într-o continuă dinamică mai ales sub influența tehnologiilor emergente, va suferi perturbări, dar va releva și oportunități pentru piața muncii. Vom dezbate, cu această ocazie, subiecte precum viitorul pieței muncii, strategiile de adaptare a sistemelor educaționale pentru resursa umană de mâine, pe măsură ce anumite roluri se elimină treptat și apar altele noi.

Participanții la eveniment vor putea totodată să își stabilească întâlniri bilaterale folosind aplicația MyConnector, partener de business matching și networking al evenimentului. Bilete de acces la eveniment vor putea fi achiziționate de aici

Evenimentul se va desfășura în limba engleză, oferind o platformă internațională pentru schimburi de idei și bune practici. Detalii suplimentare despre eveniment puteți regăsi pe site - https://anis.ro/international-summit/.

ANIS International Summit va fi urmat de Gala ANIS, eveniment în cadrul căruia vor fi desemnați câștigătorii celei de-a zecea ediții a competiției „Premiile de Excelență ale Industriei IT”. În acest an, am înregistrat o participare record – 85 de aplicații din partea a 54 de companii.

Despre ANIS

25 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 165 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,87 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Cumulat, membrii ANIS au o cifra de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel national.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației - www.anis.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE