Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns la a 15-a ediție. Sute de mii de vizitatori îi calcă pragul anual

Târgul de Crăciun din Sibiu adună anul acesta sute de mii de vizitatori. Are o reputație atât de bună încât convinge turiști străini să-și petreacă sărbătorile în România. Artiști, bucătari și meșteșugari din toată țara își prezintă produsele în 120 de căsuțe, spre bucuria celor care vizitează târgul.

Una din experiențele memorabile e roata panoramică. Aceasta deschide o priveliște superbă de la 22 de metri înălțime. Din roata panoramică observi o pânză imensă de lumini, întinsă peste o lume desprinsă din povești: căsuțe animate de meșteșugari, copii în carusel, urători care fac dansul urșilor și o mulțime de oameni bucuroși să fie aici.

Prima ediție a târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost deschis pentru prima oară în urmă cu 15 ani, la inițiativa organizatorului Andrei Drăgan, care și-a dorit să facă în orașul lui un spectacol al tradițiilor, cum numai la Viena exista atunci.

Andrei Drăgan Răduleț organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu: „Primul târg din Sibiu a fost în 2007. Am avut 40 de căsuțe, toată lumea din administrația orașului credea că suntem nebuni. Nu a fost simplu, în parte au avut dreptate, noi n-am găsit decât 20 de exponanți, încă 20 de căsuțe le-am ocupat artificial, dar a fost greu. Noi urmărim niște serii de date de la INS, care se referă la cei care înnoptează în Sibiu”.

Andrei mizează întotdeauna pe cei mai buni expozanți și reușește să adune sute de mii de vizite cu fiecare ediție. 

Andrei Drăgan Răduleț organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu: „Estimările noastre pe o ediție sunt undeva la 250.000 de vizite în târg. Credem că expozanții sunt punctul de plecare, începem în luna mai partea de înscriere si contractare, primim 250 de înscrieri, pentru anul acesta 120 de căsuțe și facem o selecție cât mai bună”

Rețeta organizării funcționează atât de bine încât atrage turiști din alte țări. Târgul de Crăciun din Sibiu rămâne deschis pentru vizitatori până pe 2 ianuarie, 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE