Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Târgul de Crăciun din București se deschide pe 30 noiembrie. Concerte organizate în Piața Constituției, de sărbători

Cel mai mare târg de Crăciun din România se va deschide pe 30 noiembrie în Piaţa Constituţiei din București. Vor fi peste 130 de căsuţe de la care vor putea fi cumpărate obiecte realizate de meșteșugari, precum și preparate specifice sărbătorilor de iarnă. De asemenea, organizatorii anunță că vor avea loc concerte și piese de teatru pentru copii.

Cu o tradiție de peste 15 ani, târgul de Crăciun din București este înscris în reţeaua internaţională www.christmasmarkets.com.

În seara de debut, de la ora 18,00, din Târgul de Crăciun se va aprinde iluminatul festiv în București.

"Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decoraţiunile luminoase, căsuţele frumos ornate, deliciile tradiţionale şi internaţionale, activităţile de poveste pregătite pentru toţi vizitatorii, concertele de colinde şi muzica specifică sărbătorilor, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima oraşului", se arată într-un comunicat al CREART, citat de Agerpres.

Târgul de Crăciun din București. Programul evenimentului

Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari din toată România. Aceştia vor comercializa globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale.

”Târgul oferă, de asemenea, aromele şi reţetele tradiţionale: cozonaci, plăcinte, prăjituri şi ciocolată de casă, poale-n brâu, dulceţuri, dar şi dulciurile preferate de cei mici: turtă dulce, acadele, bomboane şi jeleuri. Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun vor putea fi degustate în zonele gastronomice special amenajate, alături de băuturi calde de sezon. De la delicii româneşti la specialităţi internaţionale, târgul promite o călătorie culinară plină de savoare", mai precizează organizatorii.

Concerte la Târgul de Crăciun din București

Târgul va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradiţională publicul poate asculta colinde şi obiceiuri româneşti, coruri şi grupuri de copii, recitaluri ale artiştilor instrumentişti, dar şi ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, iar cea de a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului, pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.

Deschiderea oficială - 30 noiembrie, Ziua Naţională a României - 1 Decembrie, Sfântul Nicolae, Ajunul şi cele două zile de Crăciun, precum şi weekend-urile vor fi sărbătorite prin concerte susţinute de ansambluri, artişti de renume, trupe îndrăgite, precum şi prin activităţi speciale, organizate împreună cu partenerii Târgului de Crăciun Bucureşti.

Piese de teatru pentru copii la Târgul de Crăciun din Piața Constituției

În fiecare sfârşit de săptămână, pe scena evenimentului, începând cu ora 12,00, vor fi prezentate piese de teatru pentru cei mici.

Cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, decorată şi pictată manual, Casa lui Moş Crăciun îi va aştepta pe copii, pe tot parcursul evenimentului, pentru a-şi pune în cuvinte, desene şi scrisori, cele mai sincere dorinţe.

"În primele săptămâni, copiii vor fi întâmpinaţi cu ateliere de creaţie, pentru a realiza propriile decoraţiuni şi ornamente. De vineri, 15 decembrie, Moş Crăciun soseşte şi el aici pentru a-i întâlni zilnic, a-i asculta şi a le povesti, la rândul său, despre toate miracolele Crăciunului. În după-amiaza Ajunului, Moşul îşi va lua sania şi va pleca pentru a împărţi daruri, sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea", afirmă organizatorii.

Nu vor lipsi caruselul, roata panoramică, un trenuleţ tematic, mascote şi artiştii animatori pe picioroange.

Târgul de Crăciun Bucureşti va fi deschis în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 12,00 - 22,00, iar sâmbăta şi duminica de la 10,00 la 22,00.

De Ziua Naţională a României - 1 Decembrie, publicul este aşteptat începând cu ora 10,00, iar în Zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie - de la ora 12,00, iar pe data de 26 decembrie - începând de la 10,00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE