Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țara noastră ar putea redeveni o monarhie. Nicolae al României: Peste 35% dintre români ar vota pentru

Țara noastră ar putea redeveni o monarhie, consideră Nicolae al României. Fostul principe atrage atenția că numărul celor care susțin această formă de guvernare crește constant și a depășit o treime din locuitori țării, conform sondajelor. Iar procentul va crește în viitor, este de părere Nicolae al României.

Nicolae al României: Eu cred că dacă bunicul meu ar fi rămas, șansele de a fi o Românie dezvoltată, frumoasă, cum visam cu toții, s-ar fi întâmplat.

Cred că e un semn foarte bun și puternic că acum 10 ani, peste 27% din popor ar fi votat pentru monarhie. Azi, peste 35%. Deci faptul că e în creștere înseamnă că lipsește din politică, din lideri, din conducerea statutului, în ziua de astăzi.

Și faptul că familia regală e activă pe plan național și internațional, în foarte multe domenii, e foarte important pentru simbolul care e familia regală și ce valori sunt păstrate și promovate, prin toate acțiunile familiei. Deci am mare încredere că acest procent va crește foarte mult și în viitor.

Jurnalist: Este o cale monarhică în România?

Nicolae al României: Eu cred că da. Perioada monarhiei a fost perioada de aur!

Nicolae al României încearcă să aducă la cunoștința elevilor din întreaga țară modul în care istoria României a fost marcată de familia regală. Și o face personal.

Nicolae al României: Am un proiect de istoria regalității în școli, prin fundația Principele Nicolae. Merg în școli și vorbesc despre această perioadă. Nu fac propagandă, pur și simplu vorbesc despre anumite personaje care au făcut anumite lucruri minunate, curajoase pentru România, în anumite momente din istoria modernă a României. Și le prezint într-un mediu relaxat, deschis, iar elevii vin cu întrebări. Este un dialog. Am ajuns la aproape 4.500 de elevi în 4 orașe, în 31 de școli.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE