Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA îi primesc cu brațele deschise pe rușii care solicită azil, din cauza războiului

Statele Unite ale Americii îi vor primi cu brațele deschise pe rușii care solicită azil, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Întrebată în timpul unei conferințe de presă, dacă SUA ar putea să le acorde rușilor statutul de refugiați, oficialul american a spus că SUA disting între liderii de la Kremlin și poporul rus.

"Noi, SUA, am făcut distincție clară între poporul rus și acțiunile guvernului Rusiei, și ale armatei sale în Ucraina. Mulți dintre ruși s-au poziționat împotriva acestui război nedrept. Ne este clar acest lucru, observând starea lucrurilor în Rusia din ultimele două zile și protestele care continuă.

Așadar, orice persoană care caută refugiu din cauza persecuției, indiferent de naționalitatea sa, poate solicita azil în SUA, iar cererea îi poate fi admisă, de la caz, la caz", a mai spus Karine Jean-Pierre.

"Acesta este modul în care percepem noi situația și acesta este rolul pe care îl avem în contextul actual", a conchis oficialul.

Totodată, Ambasada SUA la Moscova a cerut cetăţenilor americani să părăsească de urgență Rusia. Potrivit instituției, Kremlinul ar putea refuza să recunoască cetățenia americană persoanelor cu dublă cetățenie, în condițiile ordinului de mobilizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE